Tajnetarota.com

Astrologija tarot
Nazovite nas od 0-24

Astrologija tarot

Astrologija tarot

Kada se kaže astrologija tarot lako je pomisliti da se radi o jednoj te istoj ezoterijskoj tehnici. To nije tako. Kada se samo pogleda nastanak ovih tehnika jasno je kao dan da one imaju malo toga zajedničkoga. Astrologija je nastala na području današnjega Iraka, oko rijeka Eufrat i Tigris, daleko prije tarota. Astrologija kakvu poznajemo danas nije tako izgledala u svom početnom obliku. Bila je daleko jednostavnija. Tek s protokom vremena i pojavom pametnih ljudi kao što je Ptolomej, ona poprima jedan drugačiji i svakako kvalitetniji oblik. Tarot, pak, je nastao u Europi prije nekih pet stoljeća. Nije jasno tko je prvi došao na ideju da karte krene primjenjivati na takav način. Zato su se pojavile brojne teorije o pravom podrijetlu tarot karata. Neki kažu da karte korjene vuku iz Egipta, drugi tvrde da su ih u Europu donijele romske karavane. Ništa od ovoga nije do kraja potvrđeno.

Astrologija tarot kao jedna tehnika

Astrologija tarot kao jedna tehnika ne postoji. Međutim, postoji njihovo međusobno nadopunjavanje tijekom svakodnevnoga korištenja. Savjetnici su ti koji ih obično koriste u kombinaciji. Savjetnik najčešće preferira jednu od tehnika. Druga mu dođe kao nadopuna tijekom tumačenja. Istina je da astrologija tarot “pokriva” pokušaje stapanja ovih znanja u jednu cjelinu. To je dovelo do zanimljivih rezultata. Primjerice, postoje karte koje su oslikane astrološkom simbolikom. I one funkcioniraju.

Astrologija tarot u budućnosti

Astrologija tarot odnosno ove dvije zasebne tehnike se kreću u pravcu jačeg integriranja. To je tako na nivou cijele ezoterije. Sve je više ljubitelja alternativnih znanja koji u radu kombiniraju tehnike čime svjesno ili ne stvaraju neke nove načine tumačenja stvarnosti. Za pretpostaviti je da će astrologija tarot također ići u tom pravcu. Sigurno će se osmisliti nove karte s astro simbolima kao i novi načini njihovoga otvaranja. Moguće je da će se pronaći način da se karte jače integriraju s horoskopom. U svakom slučaju, budućnost po ovom pitanju nije mračna.

Astrologija tarot – sreća je iza ugla

Astrologija tarot su u stanju da ljubitelje ovih umjetnosti neopisivo usreće! I jedna i druga tehnika imaju svoje zakonitosti. Jednom kada ih se savlada, čovjek počinje otkrivati pravi smisao života bilo to u pozitivnom ili negativnom smislu. Doista, sreća je iza ugla, samo je treba potražiti.