Tajnetarota.com

Tarot majstori
Nazovite nas od 0-24

Tarot majstori

tarot majstori

Tarot majstori su nadareni pojedinci koji njeguju veliku ljubav prema tarot kartama i želji da ljudima pomognu svojim sugestijama i prognozama. Tarot majstori ne nastaju tako lako, no o tome ćemo reći nešto više malo kasnije. Danas se mnoge tumače tarota naziva tarot majstorima što može i ne mora biti točno. Ovo je zanimanje koje država ne priznaje zbog čega nastaje kaos. Mnogi olako umisle da su baš njihove sposobnosti dovoljne da bi ih se moglo nazivati tarot majstorima. Pa što je to potrebno da bi se nekoga smatralo istinskim poznavateljem tarota?

Tarot majstori – znanje je važno

Kao prvo, tarot majstori se ne mogu kititi ovom titulom ako ne poznaju osnove materije. Vjerovali ili ne, takvih ima koliko vam srce poželi. Znanje se može akumulirati na razne načine. Najbolje je kada “nevina” osoba odluči posjetiti radionicu profesionalnoga tumača tarota. Da, škola je važna. Čak i za tarot. Znanje se može akumulirati i samostalnim djelovanjem. Danas to pogotovo nije problem s obzirom da internet svima stoji na raspolaganju. Ipak, internetom se služe i budale pa nije uvijek lako znati da li je netko u pravu ili nije. Čak i na nivou konkretne literature odnosno knjiga postoji ovaj problem. Pojedinci su toliko arogantni da umisle kako je njihova knjižica od par desetaka stranica nova Biblija tarota!

Tarot majstori – iskustvo je važno

Kao drugo, tarot majstori moraju imati dovoljno iskustva u radu s ljudima. Ovo je važno iz dva razloga; kao prvo, preko iskustva uče i kao drugo, “bruse” odnos s ljudima. Točno je da tarot karte ne podnose golo znanje o kartama i tehnikama njihovoga otvaranja. Često se pokaže da postoje iznimke od pravila, a to se najbolje vidi u direktnom kontaktu s pozivateljima. Na taj način savjetnik uči. “Brušenje” odnosa s klijentima je također bitno za sve one koji istinski žele biti tarot majstori. Treba znati procijeniti kada nešto reći klijentu, a kada je bolje šutjeti. Ovo, između ostaloga, potiče savjetnika da radi na sebi. Nema ništa gore od slike primitivca s tarot kartama u rukama.

Tarot majstori – talent je važan

Kao i u svemu drugom, talent je vrlo bitan. Tarot majstori moraju imati ono nešto u sebi ako misle biti kvalitetni. Talent, sam po sebi, nije dovoljan za uspješan rad. Potrebno ga je “brusiti” školovanjem i opipljivim radom s ljudima. Potrebno je biti uporan pogotovo ako životne okolnosti ne idu na ruku.