Tajnetarota.com

Tarot
Nazovite nas od 0-24

Tarot

tarot

Tarot je predivna ezoterijska tehnika uz pomoć koje se može vidjeti što je bilo, što se događa u nečijem životu i što slijedi. No, ovo nije jedina funkcija tarota. Tarot omogućuje čovjeku da sebe bolje prouči, da se shvati. Većina ljudi misli da sebe izvrsno poznaje što je donekle točno, ali u životu bude situacija koje nas toliko mogu iz takta izbaciti, koje nam u tolikoj mjeri mogu zamagliti sposobnost prosuđivanja da više ne znamo ni tko smo ni što smo. E, tu tarot centar uskače!

Tarot kao spasonosno rješenje

Bilo bi glupo tvrditi da tarot može riješiti sve naše probleme. To,  na kraju krajeva i nije njegova svrha. Tarot ima svrhu nas podsjetiti tko smo, što želimo ili ne želimo i pokazati nam kakav je naš odnos s okolinom; gdje radimo propuste i na što bismo trebali više pažnje obratiti. Tarot je, dakle, tu da nam pomogne. Tarot je jako koristan u situacijama kada nismo sigurni u namjere drugih ljudi. Pogotovo kada je o osjećajima riječ. Nije čudno da barem polovica pitanja upućenih tumačima tarota se tiče osjećaja. Manje ili više, svim ljudima su emocije ahilova peta. Svima je poznato da srce i međunožje imaju svoju politiku. Tu najviše gubimo kontrolu, tu ne znamo kako karte odigrati što može biti jako opasno iako se emocije, pogotovo ljubav, čine bezopasnima.

Tarot ima svoja ograničenja

Kao i bilo koja druga ezo tehnika, tarot ima svoje limite. Primjerice, on ne može predvidjeti da li ćete uskoro malim nožnim prstom zapeti za nogu od stola. Iskazivanje interesa za ovakve situacije nije ništa drugo nego omalovažavanje tehnike. Nadalje, tarot nije lako, u nekim situacijama je to i nemoguće, spojiti s drugim ezo tehnikama. Ako netko pokazuje interes prema tarotu, ako ga želi proučavati najbolje je svoje vrijeme i fokus usmjeriti isključivo prema kartama, a ne i prema deset drugih stvari.

Tarot karte su stvorene za svakoga

Tarot je, de facto, stvoren za sve ljude. Uz malo truda i otvorenosti uma, svatko može pronaći špil za sebe. Tarot se danas proizvodi u jako velikom broju vrsta. Umjetnici doista davaju sve od sebe da karte izgledaju što originalnije. Ljubitelji klasičnih tarot špilova nisu zakinuti kao i oni koji obožavaju moderan izgled. Moderni tarot špilovi uključuju brojne figure iz svijeta mašte kao što su vampiri, jednorozi, zmajevi itd. Boje koje se koriste u ilustracijama su fenomenalne! Pojedini špilovi mogu poslužiti i kao ukras. Stoga, ako i niste zagrijani za dublje analize tarota, nećete ostati razočarani.