Tajnetarota.com

Tarot horoskop
Nazovite nas od 0-24

Tarot horoskop

Tarot horoskop

Tarot horoskop je naziv za pokušaj da se tarot karte spoje s astrološkim horoskopom. Proučavatelji tarota i astrologije pokušavaju već desetljećima proizvesti jednu novu tehniku koja bi bila od pomoći kako savjetnicima tako i pitačima. Cilj je dobiti najbolje od oba svijeta. Do sada je bilo određenih uspjeha kao što je npr. izum Symbolon karata koje su bogato opremljene hard-core astrološkom simbolikom. Ipak, ovdje je puno više prepreka nego uspjeha.

Tarot horoskop – što je što

Tarot horoskop bi bilo poželjno razbiti na dva dijela. Svima je poznato što su tarot karte tako da ovdje nećemo uzaludno trošiti riječi. Horoskop, pak, je nešto drugo. Najčešće, ljudi jedni druge pitaju što su po horoskopu misleći pri tome na znak u kojemu su rođeni. Horoskop je kompletna slika neba koja se sastoji od puno elemenata, a ne isključivo od znakova zodijaka. Iako zodijakalni krug čini važan dio horoskopa, on ipak uključuje i druge stvari kao što su plenete, fiksne zvijezde, preko horoskopa se gleda međusobni odnos planeta preko nečega što se zove aspekt, tu su i mnogobrojne točke koje se dobivaju matematičkim izračunom, asteroidi itd. Bez horoskopa nema astrologije. Nekada su se horoskopi ručno stvarali uz pomoć efemerida (knjiga s točnim pozicijama planeta) dok danas to automatski odrađuju računala odnosno specijalizirani softveri.

Tarot horoskop nije lako stvoriti

Tarot horoskop definitivno nije lako stopiti u jednu zasebnu cjelinu. Tarot karte i nisu veliki problem jer se na njima može svašta prikazati. Astrološki dio je puno nezahvalniji. Horoskop se gleda na točno određene načine. Astrologija je prepuna tvrdih pravila. Bilo kakvo mijenjanje tih pravila naprosto bi izbrisalo smisao astrologije. Upravo zato je jednostavnije ići iz pravca astrologije prema tarotu nego obrnuto. Primjerice, tarot karta Mjesec se može povezati s astrološkim znakom Raka kojim inače upravlja Mjesec. To nam može dati neke opće informacije o čovjeku ili situaciji u kojoj se nalazi i one mogu biti točne, ali za nešto više “spajanje” postaje problem. Horoskop je najbolje shvatiti kao zaseban organizam koji ne trpi strana tijela u sebi.

Tarot horoskop će se i dalje razvijati

Za pretpostaviti je da će se tarot horoskop i dalje razvijati. Ne treba biti previše negativan. Do sada su postignuti fini rezultati što je mnogim savjetnicima od pomoći u njihovom svakodnevnom radu s klijentima. Vrlo vjerojatno će se pojaviti neki novi klinci koji će postojećim preprekama znati doskočiti.